Nintendo World Report Forums

  => Announcements => Topic started by: MegaByte on January 14, 2008, 10:27:23 AM

Title: New Servers
Post by: MegaByte on January 14, 2008, 10:27:23 AM
You've probably noticed the recent unreliability of the servers.  These problems should be a thing of the past!  We actually were already in the process of migrating to new servers when this happened, and so accelerated the process to get things working again.  We've got a new host, a new, very, very fast and capable server, and new software.  Because of all of these changes, there might be a few minor glitches in the site.  If you come across any, please let me know.  The domain name will settle down in the next day or two.  We're planning on doing some significant upgrades to NWR in the near future to take advantage of our new resources, including new forums, so stay tuned!
Title: RE: New Servers
Post by: that Baby guy on January 14, 2008, 10:41:00 AM
Alright!  How long ago did this happen?  A few times I've clicked on things in the forums, I've been taken to the whole website's main page, and I think the times are off today, as well, but I've already noticed the better speed.  Thanks!

Edit:  Yes, the time is off two hours from the time I have my profile set to, but only for posts from this afternoon.  My post says it was posted at 9:41, rather than 7:41, for example.  Also, I couldn't leave my profile without putting in a birth date, something that's never happened before.
Title: RE: New Servers
Post by: NinGurl69 *huggles on January 14, 2008, 11:37:37 AM
New forums?  Does that mean HIGH DEFINITION AVATARS?
Title: RE: New Servers
Post by: ShyGuy on January 14, 2008, 12:00:06 PM
Silly Pro, the Wii is not Hi-Def.

BTW, is it still Cold Fusion based? Is the forum database going to move over?
Title: RE: New Servers
Post by: MegaByte on January 14, 2008, 12:04:50 PM
The new forums will not be CF based. The database will be converted manually.  I'm not going to worry about the timezone setting since the forums will soon be changed. The random links that take you to the wrong place are probably just something stuck in your cache and should settle down once the DNS update propagates across the internet.  
Title: RE:New Servers
Post by: Shecky on January 14, 2008, 12:06:27 PM
FYI, Forum search by author seems broken.
Title: RE:New Servers
Post by: Crimm on January 14, 2008, 12:18:55 PM
Well everything seems to be okay except that the NWR URL is being converted to IP address.  I'd guess it's move related, just weird is all.
Title: RE: New Servers
Post by: stevey on January 14, 2008, 12:33:47 PM
The NintendoWorldWiiport link just broke....  
Title: RE: New Servers
Post by: decoyman on January 14, 2008, 12:53:51 PM
I actually just noticed that. Hmm, was this the backup plan when the Planet Gamecube name changed? Did "74.52.183.162" lose out to "Nintendo World Report"? If so, I have to say, it's a travesty. Just using the numbers.. why, it's numbers, which are universal, thus mirroring Nintendo's blue ocean strategy. And plus, names are so blasé these days.

I think you guys missed an opportunity here, I must say.  
Title: RE: New Servers
Post by: stevey on January 14, 2008, 01:11:40 PM
?

these keep popping up everywere
Title: RE: New Servers
Post by: that Baby guy on January 14, 2008, 01:22:49 PM
They aren't popping up for me, rather, I just see a normal question mark there.

The problem may be one with your computer, browser, or font, stevey, though I'm no expert on these things.  I just wanted to note that I see normal question marks where that thing stevey pointed out is.
Title: RE: New Servers
Post by: MegaByte on January 14, 2008, 01:24:56 PM
Fixed.
Title: RE:New Servers
Post by: Shecky on January 14, 2008, 01:25:37 PM
Quote

Originally posted by: thatguy
They aren't popping up for me, rather, I just see a normal question mark there.



The problem may be one with your computer, browser, or font, stevey, though I'm no expert on these things.  I just wanted to note that I see normal question marks where that thing stevey pointed out is.


I'm pretty sure it's not supposed to be a question mark either
Title: RE: New Servers
Post by: Crimm on January 14, 2008, 02:22:14 PM
"email staff" option doesn't work.  You just get an error.
Title: RE: New Servers
Post by: MegaByte on January 14, 2008, 02:22:43 PM
Yes it does.  I fixed that 5 minutes ago.
Title: RE:New Servers
Post by: Crimm on January 14, 2008, 02:33:53 PM
Just tried to email Jonny.

Like, 10 seconds befoe the post I'm making now.  Error.


Railo 2.0.0.026 Error (Railo.runtime.net.mail.mailexception)
Message localhost javax.mail.AuthenticationFailedException
Stacktrace The Error Occurred in
/usr/opt/railo/webapps/ROOT/pages/mailstaff.cfm: line 64

62: Item:
63:
64: #form.message_body#
65:
66: </CFMAIL>


called from/usr/opt/railo/webapps/ROOT/mailstaff.cfm: line 4
2: <cfinclude template="/commonfiles/cacheme.cfm">
3:
4: <cfinclude template="pages/mailstaff.cfm">
5: </cfprocessingdirective>

called from/usr/opt/railo/webapps/ROOT/pages/mailstaff.cfm: line 64
62: Item:
63:
64: #form.message_body#
65:
66: </CFMAIL>

called from/usr/opt/railo/webapps/ROOT/mailstaff.cfm: line 4
2: <cfinclude template="/commonfiles/cacheme.cfm">
3:
4: <cfinclude template="pages/mailstaff.cfm">
5: </cfprocessingdirective>


Java Stacktrace localhost javax.mail.AuthenticationFailedException
   at railo.runtime.net.smtp.SMTPClient._send(Unknown Source):-1
   at railo.runtime.net.smtp.SMTPClient.send(Unknown Source):-1
   at railo.runtime.tag.Mail.doEndTag(Unknown Source):-1
   at pages.mailstaff$cfm.call(/usr/opt/railo/webapps/ROOT/pages/mailstaff.cfm:64):64
   at railo.runtime.PageContextImpl.include(Unknown Source):-1
   at railo.runtime.PageContextImpl.include(Unknown Source):-1
   at mailstaff$cfm.call(/usr/opt/railo/webapps/ROOT/mailstaff.cfm:4):4
   at railo.runtime.PageContextImpl.include(Unknown Source):-1
   at railo.runtime.listener.ClassicAppListener._onRequest(Unknown Source):-1
   at railo.runtime.listener.MixedAppListener.onRequest(Unknown Source):-1
   at railo.runtime.PageContextImpl.execute(Unknown Source):-1
   at railo.runtime.engine.CFMLEngineImpl.serviceCFML(Unknown Source):-1
   at railo.loader.servlet.CFMLServlet.service(CFMLServlet.java:32):32
   at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:91):91
   at com.caucho.server.dispatch.ServletFilterChain.doFilter(ServletFilterChain.java:103):103
   at com.caucho.server.webapp.WebAppFilterChain.doFilter(WebAppFilterChain.java:175):175
   at com.caucho.server.dispatch.ServletInvocation.service(ServletInvocation.java:240):240
   at com.caucho.server.http.HttpRequest.handleRequest(HttpRequest.java:263):263
   at com.caucho.server.port.TcpConnection.run(TcpConnection.java:481):481
   at com.caucho.util.ThreadPool$Item.runTasks(ThreadPool.java:685):685
   at com.caucho.util.ThreadPool$Item.run(ThreadPool.java:607):607
   at java.lang.Thread.run(Thread.java:619):619


Title: RE: New Servers
Post by: MegaByte on January 14, 2008, 02:37:02 PM
My bad.  Fixed.
Title: RE: New Servers
Post by: Pale on January 14, 2008, 02:39:01 PM
Do you guys actually use the NintendoWorldWiiport domain? =P

It'll work again as soon as the dns stuff updates.  I will have to fix it when the forums change though.
Title: RE: New Servers
Post by: that Baby guy on January 14, 2008, 02:50:57 PM
I think chat is broken as well, but it's probably just the java applet.  It's not like anyone really uses chat right now, anyways.
Title: RE: New Servers
Post by: MegaByte on January 14, 2008, 03:05:19 PM
Fixed chat and wiiport to varying extents.  lol
Title: RE: New Servers
Post by: that Baby guy on January 14, 2008, 04:31:29 PM
Chat is still acting borked to me.  The applet doesn't seem to be trying to start up.
Title: RE:New Servers
Post by: DAaaMan64 on January 14, 2008, 04:52:15 PM
LOL I totally forgot about chat on this place. However, Java sucks and i'd rather use a native client.  What is the channel and server for the chat?
Since I don't have Java installed, I can't see that for myself on the chat page.



Any why can I type so far over to the
 Now thats ad blocking.  
Title: RE: New Servers
Post by: stevey on January 14, 2008, 06:05:14 PM
server irc.opa-ages.com

#planetchat or #nwr  
Title: RE:New Servers
Post by: Crimm on January 14, 2008, 06:45:22 PM
Servers are being put to the test with tonight's

Internet RAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAGE
Title: RE: New Servers
Post by: Kairon on January 14, 2008, 07:18:29 PM
lol, PERFECT time for the Smash Brothers Delay news to hit. Stress test!
Title: RE: New Servers
Post by: UltimatePartyBear on January 14, 2008, 11:26:31 PM
I still see the weird question mark everywhere.  I'm using the latest Firefox on XP, if that helps.


Edit: This is weird.  When I copied the character and pasted it into my post, I saw the weird one, but after posting, it changed into a normal question mark.
Title: RE: New Servers
Post by: MegaByte on January 15, 2008, 12:05:12 AM
I'll try to fix the weird character issue once and for all once we switch to new forums.  The old forums don't properly support Unicode apparently...
Title: RE: New Servers
Post by: KDR_11k on January 16, 2008, 03:45:32 PM
Is that imr-worldwide thing your host? I'm trying to figure out which cookie stores my login because just whitelisting this IP won't make it pass.
Title: RE:New Servers
Post by: BlackNMild2k1 on January 16, 2008, 05:01:15 PM
Quote

Originally posted by: MegaByte
I'll try to fix the weird character issue once and for all once we switch to new forums.  The old forums don't properly support Unicode apparently...

What is the ETA if you don't mind me asking...?
Title: RE:New Servers
Post by: Shecky on January 16, 2008, 08:56:44 PM
Quote

Originally posted by: BlackNMild2k1
Quote

Originally posted by: MegaByte
I'll try to fix the weird character issue once and for all once we switch to new forums.  The old forums don't properly support Unicode apparently...


What is the ETA if you don't mind me asking...?


"When it's ready"
Title: RE:New Servers
Post by: ThePerm on January 17, 2008, 03:35:07 AM
ip address is soo visable
Title: RE: New Servers
Post by: BlackNMild2k1 on January 17, 2008, 04:07:28 PM
It says there are post that are not actually there.

For example, it says that Mario was the last to post in the DS Sales thread @ 11:25pm PST but I have the last post in the thread @ 11:01pm PST.

Where did his post go? Why won't you let me see it?  

EDIT: it shows up when I use IE, but not when I use FF. weird.  
Title: RE:New Servers
Post by: Ceric on January 18, 2008, 11:28:01 AM
I know this is sort of selfish.  But I was wondering if the codes for links, Bold, Italics, Underlines, and line break are same on the new forum software.
Title: RE: New Servers
Post by: stevey on January 18, 2008, 04:28:08 PM
Will we need to re-regerister for the new forum? If so make sure to give a head up to prevent some people *cough*wandering*cough* from faking being another member/stealing all the (good) joke account names........
Title: RE: New Servers
Post by: vudu on January 22, 2008, 02:47:54 AM
When I try to submit a question to the mailbag I get an error.
Quote

Railo 2.0.0.026 Error (Railo.runtime.net.mail.mailexception)
Message    localhost javax.mail.AuthenticationFailedException
Stacktrace    The Error Occurred in
/usr/opt/railo/webapps/ROOT/mailbagsubmit.cfm: line 52

   50:
   51: - #form.nick#
   52: <CFIF IsDefined('form.location') AND form.location IS NOT ''>
#form.location#</CFIF>
   53:
   54: </CFMAIL>

Java Stacktrace    

localhost javax.mail.AuthenticationFailedException
   at railo.runtime.net.smtp.SMTPClient._send(Unknown Source):-1
   at railo.runtime.net.smtp.SMTPClient.send(Unknown Source):-1
   at railo.runtime.tag.Mail.doEndTag(Unknown Source):-1
   at mailbagsubmit$cfm.call(/usr/opt/railo/webapps/ROOT/mailbagsubmit.cfm:52):52
   at railo.runtime.PageContextImpl.include(Unknown Source):-1
   at railo.runtime.listener.ClassicAppListener._onRequest(Unknown Source):-1
   at railo.runtime.listener.MixedAppListener.onRequest(Unknown Source):-1
   at railo.runtime.PageContextImpl.execute(Unknown Source):-1
   at railo.runtime.engine.CFMLEngineImpl.serviceCFML(Unknown Source):-1
   at railo.loader.servlet.CFMLServlet.service(CFMLServlet.java:32):32
   at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:91):91
   at com.caucho.server.dispatch.ServletFilterChain.doFilter(ServletFilterChain.java:103):103
   at com.caucho.server.webapp.WebAppFilterChain.doFilter(WebAppFilterChain.java:175):175
   at com.caucho.server.dispatch.ServletInvocation.service(ServletInvocation.java:240):240
   at com.caucho.server.http.HttpRequest.handleRequest(HttpRequest.java:263):263
   at com.caucho.server.port.TcpConnection.run(TcpConnection.java:481):481
   at com.caucho.util.ThreadPool$Item.runTasks(ThreadPool.java:685):685
   at com.caucho.util.ThreadPool$Item.run(ThreadPool.java:607):607
   at java.lang.Thread.run(Thread.java:619):619
Title: RE:New Servers
Post by: MegaByte on January 22, 2008, 09:39:40 AM
Quote

Originally posted by: Ceric
I know this is sort of selfish.  But I was wondering if the codes for links, Bold, Italics, Underlines, and line break are same on the new forum software.

Bold, italics, underlines, and line breaks will be the same.  Links will change, though we could feasibly add a bit of code to handle the old way.
Quote

Originally posted by: stevey
Will we need to re-regerister for the new forum? If so make sure to give a head up to prevent some people *cough*wandering*cough* from faking being another member/stealing all the (good) joke account names........

No.
Quote

Originally posted by: vudu
When I try to submit a question to the mailbag I get an error.

Bah, thought I got that one.  Fixed.
Title: RE:New Servers
Post by: S-U-P-E-R on January 23, 2008, 10:23:56 AM
There are like five new things wrong with the forums; lol
Title: RE:New Servers
Post by: Crimm on January 25, 2008, 06:07:37 AM
t> at the top of the page.
Title: RE: New Servers
Post by: MegaByte on January 25, 2008, 10:04:10 AM
Not our bug, unfortunately.
Title: RE:New Servers
Post by: Crimm on January 25, 2008, 10:18:11 AM
Thought it might not be.  That's fine, I've grown fond of the little fella.
Title: RE: New Servers
Post by: BlackNMild2k1 on January 26, 2008, 04:03:04 AM
Does this new server suck or is it just my computer?

This site has been loading sooooo slow for the last week or two, its starting to get real annoying.
I have to surf other sites while I wait for this one to load.
Title: RE:New Servers
Post by: MegaByte on January 26, 2008, 04:32:39 AM
It's not the new server specifically or your computer.  We're having a problem with our database, which existed before the move, and are still in the process of resolving it.
Title: RE: New Servers
Post by: BlackNMild2k1 on January 26, 2008, 05:39:14 AM
oic
well then carry on
Title: RE: New Servers
Post by: Plugabugz on January 27, 2008, 05:53:26 AM
Before anyone else: I hereby christen this server Maurice.

LONG LIVE MAURICE!
Title: RE: New Servers
Post by: IceCold on January 27, 2008, 12:55:50 PM
Okay, well his last name has to be Richard then.
Title: RE:New Servers
Post by: Crimm on January 28, 2008, 12:38:02 AM
Quote

Originally posted by: IceCold
Okay, well his last name has to be Richard then.


Vice President Richard Hawk.
Title: RE: New Servers
Post by: stevey on January 31, 2008, 12:22:53 PM
http://www.nintendoworldwiiport.com/ broke again....
Title: RE: New Servers
Post by: Pale on January 31, 2008, 12:32:31 PM
Yeah...

My damn provider is broke... as I'm the one who registered that domain, it has nothing to do with official NWR stuff.

I called them today and complained.  They said they were working on it.  I asked when it would be fixed.  They said "We don't put timelines on things."

I wish I could have that mentality at work...

But yeah, that's why my avatar and palehour are broken too.
Title: RE: New Servers
Post by: ShyGuy on January 31, 2008, 01:07:31 PM
"we don't put timelines on things" HAHAHAHAHA

I'm enjoying this time travel forum game so far. For March 2009, I Vote Stevey
Title: RE:New Servers
Post by: vudu on February 01, 2008, 10:13:04 AM
Quote

Originally posted by: Pale
But yeah, that's why my avatar [is] broken too.
photobucket.com
Title: RE: New Servers
Post by: Pale on February 02, 2008, 01:12:12 AM
Photobucket is for lamers.

=P
Title: RE:New Servers
Post by: UncleBob on February 02, 2008, 01:38:00 AM
Quote

Originally posted by: Pale
They said "We don't put timelines on things."


Wow.  I guess this is where Bush is going to work after next January.

Ha!

Title: RE: New Servers
Post by: stevey on February 02, 2008, 01:54:58 PM
New forum bug, the forums add a < br > at the end of url if the post is edited  
Title: RE:New Servers
Post by: Crimm on February 02, 2008, 03:50:34 PM
Quote

Originally posted by: stevey
New forum bug, the forums add a < br > at the end of url if the post is edited


Really? Test? Results: Uh...
Title: RE: New Servers
Post by: BlackNMild2k1 on February 04, 2008, 12:49:51 PM
If my calculations are correct, and timed this just right Marty, I should be posting 8 hours in the future...

edit: looks like I missed the window of opportunity that S_B, Ceric, KnowsNothing, KashogiStogi, Kairon, Athrun Zala & myself had when we posted 8 hours in the future over the last 30-45 or so minutes.    
Title: RE: New Servers
Post by: Plugabugz on February 05, 2008, 01:15:11 AM
Poor Maurice is experiencing time warps.

All (s)he needs is some TLC. Lots.
Title: RE:New Servers
Post by: Athrun Zala on February 05, 2008, 07:58:22 AM
Quote

Originally posted by: BlackNMild2k1
If my calculations are correct, and timed this just right Marty, I should be posting 8 hours in the future...



edit: looks like I missed the window of opportunity that S_B, Ceric, KnowsNothing, KashogiStogi, Kairon & myself had when we posted 8 hours in the future over the last 30-45 or so minutes.
my post on the How much of your Wii library is 3rd party? topic was 8 hours into the future as well =S